Ambachtelijke broodjes
Bereiding
Maak van de bloem een berg met een kuiltje in het midden. Leg de zout voorzichtig aan de buiten rand van de bloem. Schenk de melk in het kuiltje en strooi de gist en suiker in de melk. Laat de gist en suiker aan mekaar wennen. Boter ook in het kuiltje. Meng van binnenuit met elkaar en neem zo stapsgewijs elke keer een beetje bloem mee tot het een deegbal word. Kneed het deeg 6 tot 8 min en laat 1 uur rusten onder een natte theedoek.
Het deeg even licht kneden. Maak 12 bolletjes van ongeveer 80 gram per bolletje. Laat de bollen nog 1 uur rijzen op een bakpapiertje op je bakplaat onder een natte theedoek.
Oven verwarmen op 200 °C. Besmeer de bollen met eiwit of 1 ei met een theelepel water. Bak de broodjes 15 min. op 180 °C goudbruin.
Tip
Je kan dit recept met patent-, tarwe- en volkorenbloem maken. Maak wat jij lekker vindt of in huis heb.
Wat heb je nodig:
500 g bloem
350 ml lauwe melk
7 g gist
20 g suiker
10 g zout
50 g zachte boter
Maak jouw eigen website met JouwWeb