Arroz a la Cubana

Eenvoudig en een goedkoop recept. Kun je niet zonder vlees, chipolata worstjes smaken er heerlijk bij.

 

Bereiding

Bak de knoflook, niet bruin laten worden. Bak de rijst even mee. Voeg er daarna water aan toe en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Fruit de knoflook en sjalotjes glazig. Voeg de tomaten en laurier erbij laat de saus lekker indikken. Haal de laurier eruit en pureer de saus. Zet de saus op een kleine pit met laag vuurtje. Voeg de laurier er nog even aan toe. Maak op smaak met suiker, zout en peper.

 

Halveer de bananen en bak ze kort in een laag olie. Bak de spiegeleieren.

 

Tip

Ik bloem de bananen van te voren dan kun je ze iets langer bakken en worden ze wat goudbruiner dan zonder bloem.

 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Dit heb je nodig

2 knoflook

400 g rijst

 

2 knoflook

4 sjalotjes

800 g gepelde tomaten

3 laurierblaadjes

suiker

zout & peper

 

4 bananen

1 á 2 eieren p.p.

 

 

Heb je wel eens rijst op Cubaanse wijze gegeten?