Kokos soezen
Dit recept heb ik zelf verzonnen. Ik maak geregeld roomsoesjes en wat andere varianten.
Bereiding
Verwarm de oven op 210 °C. Breng water, melk en boter in de pan aan de kook. Meng de bloem erdoor en gaar de bloem tot het vet eruit is. Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen. Voeg het eerste ei toe aan het beslag en meng tot dat het ei opgenomen is. Herhaal tot alle 4 de eieren 1 voor 1 opgenomen zijn in het beslag. Schep het beslag in de spuitzak en spuit de soesjes op een bakpapier op de bakplaat. Bak de soesjes 30 min. Laat afkoelen in de oven.
Verwarm de melk met de helft van de suiker in een pan. Eigeel mixen met de andere helft van de suiker. Meng ook de bloem erdoor. Schenk een beetje melk bij het mengsel en roer goed. Als ze aan mekaar gewend zijn schenk je het mengsel in het pannetje. Verwarm de room tot gewenste dikte. Laat afkoelen en schep in een spuitzak.
Spuit de room in de soezen en maak af met chocoladesaus en geraspte kokos.
Tip
Meng een drupje water met poedersuiker en smeer de glazuur over de soezen en strooi de kokos eroverheen in plaats van chocoladesaus.
Dit heb je nodig
100 ml kokosmelk
100 ml water
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
250 ml kokosmelk
75 g suiker
2 eigeel
1 el bloem
chocolade
geraspte kokos
Maak jouw eigen website met JouwWeb