Orecchiette al forno

Bereiding

Kook de orecchiette volgens de gebruiksaanwijzing. Fruit de rode ui, knoflook en rode peper tot glazig. Tomaten eraan toevoegen. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de saus. Voeg er rode wijnazijn bij, peterselie, peper en zout. Meng de helft van de saus met de orecchiette. Verwarm de over op 200 °C. Schep een laag orecchiette in de ovenschaal. Daarna een laag saus. Een laag parmezaan en mozzarella. Herhaal nog een keer. Zet de orecchietteschaal 15 min. op 200 °C in de oven. Leg er nadien een paar blaadjes basilicum op om het af te maken.

 

Tip

Gebruik buffel mozzarella dat is veel lekkerder

Rating: 5 sterren
1 stem

Dit heb je nodig

1 rode ui

2 knoflook

rode peper

2x400 g gepelde tomaten

1 el rode wijazijn

peterselie

zout & peper

3 bollen mozzarella

parmezaan

 

Optioneel

suiker

basilicum

Eet jij liever Italiaans of Aziatisch?