Hollandse eierkoeken

Simpel en snel recept, voor 12 grote of 24 mini eierkoeken. Geen ammonium toegevoegd, dus geen last van ammoniakgeur. Je kunt er ook voor kiezen om 6 grote of 12 mini eierkoeken te maken dan gebruik je van alle ingrediënten de helft. Eierkoeken super lekker om zo te eten maar ook lekker met een laagje roomboter. Opent de link niet hieronder kun je de video ook bekijken.

 

Bereiding

Oven verwarmen we voor op 180 °C. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Meng de bakpoeder, zout en citroen door de bloem. Spatel kort en voorzichtig de bloem door het mengsel. Schep met een eetlepel hoopjes op de bakplaat. Bak de eierkoeken 10 min. af op 180 °C. Laat de eierkoeken afkoelen.

 

Tip

Je kunt door het beslag ook rozijnen of stukjes chocolade doen.

Dit heb je nodig voor het eierkoekenbeslag

4 eieren

200 g suiker

1 geraspte citroen

200 g bloem

1 tl bakpoeder

snufje zout

Rating: 2.3333333333333 sterren
3 stemmen

Wat vind jij het lekkerst?

Maak jouw eigen website met JouwWeb